sreda, 20 septembar 2017 18:20

JEVTIĆ I DELAVI O POVRATKU I STABILIZACIJI ZAJEDNICA

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Greg Delavijem. Na sastanku dvojica zvaničnika su razgovarala o aktuelnim političkim temama na Kosovu , na temu povratka i kako ga pospešiti i o pravima nevećinskih naroda.

Složili su se da je učešće „Srpske liste“ u donošenju važnih političkih odluka veoma bitno i da ona treba biti konstruktivan partner u realizaciji istih, kao i to da  će biti uložen maksimalan napor na sprovođenju aktivnosti koje će biti u interesu svih naroda na Kosovu.
Kada je u pitanju proces povratka potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić je ambasadoru Delaviju preneo zabrinutost, naglasivši da on ide veoma sporo i da i ako je uložen veliki trud pomaci su veoma mali, gotovo neprimetni i ujedno kao glavne razloge jedne takve situacije naveo problem uzurpirane imovine, ekonomije ali i bezbodnosti u pojedinim sredinima.

Jevtić je zahvalio ambasadoru Delaviju na saradnji između Ministarstva za zajednice i povratak i Ambasade SAD i podršci koja je, kako je ocenio, uvek bila značajna, kao i na  podršci koju USAID pruža kada je u pitanju proces povratka.

Ambasador Delavi je istakao da će Ambasada SAD na Kosovu i u budućnosti nastaviti da pruža podršku svim procesima koji su bitni da Kosovo krene napred, jer je to u interesu ne samo građana Kosova već i čitavog regiona.

Na kraju sastanka zaključeno je da sa saradnjom između Ministarstva za zajednice i povratak i ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu treba nastaviti i ubuduće.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502