utorak, 26 septembar 2017 16:47

Jevtić svečano otvorio omladinski centar u Osojanu

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, danas je u Osojanu svečano otvorio omladinski centar.

Jevtić je podsetio da Srbi koji žive u ovom delu Kosova žive u najtežim uslovima i da je cilj ovog projekta okupljanje mladih na jednom mestu, dodavši da osim što će ovaj centar koristiti meštanima Osojana i okolnih sela, njegovim otvaranjem omogućiće se i otvaranje novih radnih mesta. Jevtić koji je Osojane posetio zajedno sa poslanikom Srpske liste Sašom Milosavljevićem, rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji će Ministasrtvo finasirati u sredinama gde žive Srbi.

’’Želim da istaknem da nećemo stati na ovome i da će i Osojane i sva sela u opštini Istok u kojima žive Srbi i dalje imati punu podršku Ministarstva za zajednice i povratak, punu podršku u onome u čemu mi možemo da pomognemo i nikada nećete čuti od mene ili mojih saradnika da je nešto nemoguće uraditi. Uvek ćemo sa vama razgovarati iskreno’’, rekao je Jevtić.

Omladinski centar najviše je obradovao najmlađe stanovnike ovog mesta, a predstavnica kancelarije za zajednice Vesna Maliković istakla je da otvaranje centra predstavlja veliki događaj za Srbe koji žive na području opštine Istok. Ona je dodala da će se i u narednom periodu raditi na povratku u ovo mesto jer za to ima interesovanja među raseljenima.

’’Taj primer su sela Donji Dragoljevac i Ljubožda koja čeka izgradnju novih kuća. Ja se nadam da će do toga doći do Nove godine’’, rekla je ona.

Sa izgradnjom ovog projekta, počelo se krajem septembra prošle godine.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502