petak, 29 septembar 2017 09:12

Jevtić: Borićemo se za povratak svake srpske porodice na Kosovo

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, danas se u Kraljevu sastao sa interno raseljenim licima.

Na sastanku kome su prisustvovali gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, Jevtić je rekao da je danas u ovom gradu kako bi na direktan način saslušao probleme raseljenih i pruži potrebne informacije i odgovore oko pitanja koje se odnose na mogućnosti povratka raseljenih na Kosovo.
Jevtić je raseljenima, njih četrdeset koliko je danas bilo na sastanku, preneo uveravanje da će se boriti za svakog Srbina, za svaku srpsku porodicu da se na Kosovo vrati.
„Na odluku o povratku raseljenih pored bezbednosti u nekim sredinama utiče i pitanje ekonomije. Nama je cilj i to sam u razgovoru sa raseljenima rekao da svaku srpsku porodicu koja se raselila, na Kosovo vratimo i u ovom trenutku u skladu sa strategijom koju Ministarstvo za zajednice i povrtak ima, taj povratak može da bude svuda tamo gde te porodice žele “, rekao je ministar Jevtić.
Jevtić je rekao da sve one koji na povratku rade, generalno muči prodaja srpske imovine.
„ Gledamo da nađemo rešenja zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da imovinu koja se prodaju Srbi zajedno sa Crkvom otkupljujemo, jer su ta imanja u onim sredinama u kojima je teško živeti“, rekao je Jevtić.
Na sastanku je ministar konkretno odgovorio na nekoliko zahteva raseljenih koji su tražili rešavanje njihovog stambenog pitanja kako bi se vratili na Kosovo.
Pobeda i snaga Srpske liste na izborima značajna za rešavanje problema i povratak
Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je u toku sastanka pozvao raseljene da masovno dođu na Kosovo i glasaju na lokalnim izborima jer od snage Srpske liste zavisi i to kojim će se intenzitetom i na koji način rešavati njihovi problemi.
„Jako je važno da Srpska lista koja je inače na poslednjim parlamentarnim izborima dobila podrški 90 % izašlih, nastavi sa jedinom ispravnom politikom. Mi nismo tu da bi bili popularni već da bi rešavali životna pitanja i životne probleme i koristim i ovu priliku danas da pozovem sve raseljene da 22. oktobra dođu i glasaju na Kosovo jer će na taj način dati glas za povratak i za opstanak“, istakao je Jevtić.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502