utorak, 03 oktobar 2017 06:34

Jevtić se sastao sa ambasadorima Norveške i Hrvatske

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, sastao se danas u dva odvojena sastanka sa abasadorom Kraljevine Norveške na Kosovu Per Strand Sjastadom (Per Strand Sjaastad)  i ambasadorkom Republike Hrvatske na Kosovu Marijom Kapitanović.

Teme o kojima se razgovaralo tokom sastanka potpredsednika Vlade Jevtića i ambasadora Sjastada bile su formiranje ZSO, nastavak podrške projektima koji su značajni kako za srpski tako i za ostale nevećinske narode na Kosovu, i mogućnosti saradnje i podrške koji može da pruži Vlada Norveške u oblastima stabilizacije zajednica i povratka raseljenih na Kosovo.
„ Postoji velika volja da rešimo neke od navedenih problema, i nadam se da ćemo u tome uspeti. Pomoć ostalih institucija bi nam takođe značila da proces povratka podignemo na viši nivo. Projekti koje finansira Ambasada Norvške su značajni tako da treba nastaviti sa tim projektima i u 2018. godini. Problema je puno ali se nadam da ćemo ih uz Vašu, i pomoć ostalih međunarodnih institucija rešavati, jer je to naš primarni cilj “, rekao je ministar Jevtić tokom sastanka sa norveškim ambasadorom Sjastadom.
Ministar Jevtić se danas susreo i sa ambasadorkom Hrvatske Marijom Kapitanović, kojoj je predočio da se, kao ministar za zajednice, zalaže da hrvatski narod na Kosovu dobije bolje uslove za život na Kosovu.
„ Brinemo se za sve narode na Kosovu, radimo na stvarima koje bi im poboljšale kvalitet života. Probleme ćemo rešavati jedan po jedan i to je ono što je značajno“, naveo je ministar Jevtić.
Ambasadorka Hrvatske je potpredsedniku Jevtiću prenela punu podršku u radu Ministarstva za zajednice i povratak i ujedno zahvalila na iskrenom zalaganju ne samo kada je o životu Hrvata na Kosovu reč, nego i generalno svih nevećinskih naroda.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502