ponedeljak, 20 novembar 2017 17:48

Jevtić sa predstavnicima američke agencije "Korporacija Milenijumski izazovi “ o ulaganjima

Značaj investicija generalno kao i ulaganja u energetski sistem i važnost  jednake zastupljenosti svih naroda na Kosovu u različitim programima i programima koje podržava američka agencija "Korporacija milenijumski izazovi"/"Millenium Challange Corporation"(MCC) bile su osnovne teme sastanka koji je u Prištini održao potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sa izvršnim direktorom ove agencije DŽonatanom Nešom .

Miniistar Jevtić je direktoru Nešu na samom početku susreta predstavio situaciju u kojoj se nevećinski narodi na Kosovu nalaze i istakao važnost uključivanja svih nevećinskih naroda u programima koji su značajni za kosovsko društvo kako bi se i na taj način podstaklo zapošljavanje i smanjio broj onih koji danas na Kosovu ne zavidno žive.

Jevtić je naveo da je jedan od njegovih glavnih ciljeva da kroz različite programe podstakne zapošljavanje i u povratnčkim mestima jer kako je reko „ iskreno verujem da će se na taj na stvoriti i uslovi za održivi opstanak“, kazao je ministar i zahvalio se gospodinu Nešu na svoj pomoći koju Vlada Amerike pruža u ovom pogledu kroz različite programe.

„Sektor energetike je sektor koji zahteva nove načine proizvodnje energije korišćenjem prirodne resurse kako bi sa jedne strane zaštili okolinu a sa druge imali stabilne izvore energije. Danas je u čitavom regionu električna energija najskuplja na Kosovu i u situaciji gde ekonomija nije najbolja taj momenat itekako utiče i na život svih građana. Moramo raditi na tome da stvorimo pozitivne promene u svakoj oblasti gde možemo. “, rekao je Jevtić.

Izvršni direktor američka agencija "Korporacija Milenijumski izazovi"/"Millenium Challange Corporation" DŽonatan Neš je tokom sastanka rekao da se na ovaja način pomaže vladama da se nekima od najsiromašnijih ljudi obezbede radna mesta kao i da se povežu sa tržištem i mogućnostima za zapošljavanje.

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502