%PM, %15 %919 %2018 %21:%mar

Jevtić obišao decu iz Kline i Istoka koja borave na Brezovici

Oko četrdesetoro srpske dece iz opština Istok i Klina, koja u organizaciji Ministarstva za zajednice i povratak i Opštine Štrpce borave na Ski-centru Brezovica, danas je obišao potpredsednik Vlade i ministar za zajedncie i povratak Dalibor Jevtić.

Jevtić je deci poželeo dobrodošlicu i rekao da ovo neće biti poslednja organizovana poseta ove vrste i da će se truditi da obezbedi ovako nešto slično i drugoj deci koja žive u sredinama poput Osojana, Crkoleza, Žača, Vidanja i drugih mesta u Metohiji a koja iskažu želju da posete Brezovicu.

„Iskrena dobrodošlica deci iz opština Istok i Klina u opštinu Štrpce i na planinskoj lepotici - Šar planini. Drago mi je da čujem od dece da su zadovoljni sa svime što im je pruženo tokom boravka. Organizovaćemo dolazak i druge dece iz drugih krajeva Kosova da posete ne samo Brezovicu nego i druga mesta. Raduje me činjenica da su neka od ove dece izlazeći po prvi put iz svojih mesta došli upravo ovde. Pozivam sve koji mogu da pomognu da i drugu decu širom Kosova usrećimo na ovaj način i velika zahvalnost gradonačelniku Opštine Štrpce Bratislavu Nikoliću i direktoru Ski-centra Slaviši Kuzmanoviću na podršci da obećanje koje smo dali tokom poslednje posete Osojanu, ispunimo“, izjavio je ministar Jevtić.

Učenik šestog razreda OŠ „Radoš Tošić“ Dimitrije Marković kazao je da im puno znači ovaj dolazak jer u sredini u kojoj žive ne izlaze puno. Dimitrije se u ime svojih vršnjaka zahvalio ministru Jevtiću i ljudima sa Ski-centra što su im omogućili ugodan boravak.

„ Pored svega pozitivnog što za nas povratnike radi ministar Jevtić nam je omogućio i ovo. Priče dece najbolje vam mogu opisati ovaj doživljaj na planini jer je to za njih veliko iskustvo. Hvala organizatoru i domaćinima koji su nam omogućili puno toga“, istakao je nastavnik OŠ „Radoš Tošić“ iz Osojana Milan Kovačević.

„Za Ski-centar Brezovica ovo je jedan od lepših dana jer smo omogućili boravak ovoj deci ovde“, naglasio je direktor Slaviša Kuzmanović.

Deca će boravak u opštini Štrpce završiti sutra, kada će nakon obilaska OŠ „Staja Marković“ i druženja sa vršnjacima krenuti put Kline i Istoka.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045