%AM, %05 %479 %2019 %10:%jan

Jevtić čestita Božić

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić svim pravoslavnim vernicima uputio je božićnu čestitku povodom ovog najradosnijeg praznika.

“ Neka ovaj praznik mira, nade i ljubavi darovanih nam kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u našem životu. Božić nas podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve koji žive na Kosovu.
Nadam se da će nam duboko humana i plemenita duhovna poruka Hristovog rođenja uliti novu snagu da prevaziđemo sve poteškoće i posvetimo se društvenom napretku na dobrobit svih religijskih zajednica, naroda i građana na Kosovu.
Ovaj najradosniji praznik treba da nas podstiče i snaži da pokazujemo ljubav , ukazujemo na pravi put i dobro, a odvraćamo od zla i stranputice, poštujemo prava i slobodu svakog čoveka.
Neka nas dani koji su pred nama podsete na važnost negovanja istinskih vrednosti, važnosti zajedništva, međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumevanja.
Želim vam da dane praznika provedete u krugu porodice i prijatelja, da vaš dom bude ispinjen blagostanjem i osećanjem bliskosti i ljubavi. Da ovogodišnja kao i svaka naredna proslava Božića kao porodičnog praznika, budu afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrednosti, jer zdrava i jaka porodica garancija je zdravog i naprednog društva.
“ Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! , navodi se u čestitki Jevtića.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045