%AM, %30 %413 %2019 %08:%jan

Jevtić: Nastavićemo da ulažemo u obrazovanje i život

„ Prioritet ministarstva će u narednom periodu biti ulaganje u život, a život je dakle i obrazovanje i mogućnost zapošljenja.

Život je sve ono što treba nekog da natera da ovde u teškim okolnostima u kojima naši sunarodnici žive, ostanu i opstanu “, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajednce i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, danas u Orahovcu prilikom posete školi „Dositej Obradović“ koja je rekonstruisana sredstvima Ministasrtva za zajednice i povratak.
Istakao je da je obećanje koje je dato prilikom njegove prošlogodišnje zajedničke posete Orahovcu sa ministrom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije Mladenom Šarčevićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, realizovano.


„ Realizovali smo projekat sanacije ovog objekta u skladu sa podnetim zahtevom. Danas smo na sastanku utvrdili da je potrebno još nekoliko stvari da se uradi. Nadam se da ćemo u toku ove godine ralizovati i taj zahtev. Želim da istaknem da i ovde u Orahovcu ali i u Velikoj Hoči želimo da obezbedimo maksimalno dobre uslove za rad u obrazovanju naše dece i da vidimo mogućnosti da radimo na izgradnji sportskog terena u Orahovcu ali i ostalih stvari koje budu potrebne. Videli ste po osmesima dece da smo uradili pravu stvar i meni je zaista zadovoljstvo i puno srce što je to uprvo tako. Nema veće satisfakcije u ovom poslu nego kada vidimo zadovoljnu decu “, rekao je Jevtić.
Iz uprave škole su kazali da je škola posle dužeg vremena počela da liči na školu jer je krov koji je obnovljen bio u užasnost stanju, učionice su uređenije a i objekat ima poptuno novu stolariju i grejanje.


„Ono što je veoma značajno, jeste da smo se sa ministrom dogovorili da se na ovome neće stati i da ćemo dobiti i inventar ali i urediti spoljni izgled, dvorište ispred škole i kabinet za informatiku“, rečeno je iz uprave škole „Dositej Obradović“.


Škola, koju pohađaju deca predškolskog uzrasta, učenici od prvog do osmog razreda i učenici gimnazije broji oko 60 đaka ,a u znak zahvalnosti su učenici osnovne i srednje škole za ministra Jevtića pripremili prigodan program i uz pesmu irecitaciju u znak zahvalnosti mu uručili i posebne zahvalnice.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045