%PM, %07 %549 %2019 %12:%feb

Jevtić sa kongresmenom Engelom razgovarao o problemima Srba na Kosovu

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, danas se u okviru niza sastanaka koje je u Vašingtonu gde boravi povodom Molitvenog doručka imao,  sastao i sa kongresmenom Eliotom Engelom (Eliot Engel).

Tokom sastankasa američkim zvaničnikom, Jevtić je ukazao na probleme i mogućnosti rešavanja istih kako bi trenutna situacija na Kosovu bila bolja. Preneo mu je još jednom da se moraju poštovati prava svih naroda na Kosovu i da ne treba činiti ništa što će ugrožavati bilo čija prava.

” Mora se uspostaviti dijalog tokom koga bi se rešili nagomilani problemi, koji čini mi se opterećuju život svih građana na Kosovu. To mora biti primarni cilj i Prištine i Beograda. Znam da neće biti lako ali ako želimo budućnost za nas i naše buduće generacije do kompromisa mora doći u što skorijem periodu”, naglasio je ministar.

Istako je da takse koje su uvedene na uvoz robe iz Srbije najviše pogađaju narod koji na Kosovu živi i da se upravo iz tog razloga trebaju suspendovati.

Tokom susreta je zaključeno da se rešavanjem ovog pitanja otvara put ka dijalogu.

”Tenzije između Beograda i Prištine loše utiču na celokupnu situaciju na Zapanom Balkanu i s toga treba uporno raditi na prevazilaženju svih nesuglasica” kazao je ministar Jevtić.

I tokom ovog, kao i na prethodnim sastancima Jevtić se osvrnuo na problem povrataka raseljenih, rekavšida se ovo pitanje mora konačno zatvoriti na jedan pozitivan način.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045