%PM, %27 %555 %2019 %12:%maj

Odobrena izgradnja 65 kuća za raseljene u sedam opština na Kosovu

Na  Upravnom odboru projekta „PRK 5/RRK 5“ (Projekat povratak i reintegracija), koji je održan u Ministarstvu za zejednice i povratak a kome su prisutvovali  predstavnici ove institucije, predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja i implementirati projekat i predstavnici UNHCR-a, odobrena je izgradnja 65 kuća za raseljena lica.

Izgradnja će biti realizovana u opštinama – Peć, Prizren Obilić, Gračanica, Novo Brdo, Kamenica i Orahovac.

Generalni sekretar MZP-a Nenad Stojčetović je ocenio da je projekta „PRK 5“ veoma značajan za proces povratka i u ime ministra u ostavci Dalibora Jevtića se zahvalio prisutnima na pomoći koju pružaju.

„Zahvalan sam Kancelariji EU na Kosovu na podršci u procesu povratka i na svemu onome što generalno čini. Bez njihove pomoći mi ne bismo mogli sa uspehom da govorimo o projektu kao što to danas činimo”.

Stojčetović je rekao da će Ministarstvo za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade i ministar Dalibor Jevtić iako u tehničkom mandatu nastaviti da pomažu onima kojima je pomoć najpotrebija i da odobrenje izgradnje 65 kuća upravo potvrđuje to. Takođe ističe da će do kraja godine biti odobrena izgradnja još 65 kuća.

Tokom sastanka Stojčetović je obevestio partnere na projektu da će Ministarstvo za zajednice i povratak nastaviti da i ove godine na što bolji način ostvaruje punu implementaciju na realizaciji svojih obaveza.

Predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije i UNHCR-a su se zahvalili Ministarstvu i ministru Jevtiću na trudu da proces povratka bude uspešniji i bolji i istakli da čvrsto veruju da će se sa dobrom saradnjom nastaviti.

Inače, projektom ”PRK5/RRK5” za ovu godinu će se izgraditi veći broj kuća od planiranog, a očekuje se i realizacije šest velikih infrastrukturnih projekta u šest opština.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045