%AM, %11 %345 %2019 %07:%sep

Saopštenje povodom održanog upravnog odbora projekta „PRK 5/RRK 5“ na kome je odobrena izgradnja 25. kuća za povratnike, što ukupno čini 108. kuća u 2019. godini

Na  Upravnom odboru projekta „PRK 5/RRK 5“ (Projekat povratak i reintegracija), koji je održan u Ministarstvu za zejednice i povratak a kome su prisutvovali  predstavnici ove institucije, predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja i implementirati projekat i predstavnici UNHCR-a, odobrena je izgradnja 25 kuća za raseljena lica, što sa ovim brojem iznosi ukupno 108. kuća za povratnike u 2019. godini.

Kuće su namenjene Srbima, Romima, Aškalijama i Egipćanima a
izgradnja će biti realizovana u opštinama – Peć, Obilić, Orahovac, Štrpce, Đakovica i Klina.

Generalni sekretar MZP-a Nenad Stojčetović je istakavši značaj projekta „PRK 5/RRK 5”, rekao da je politika Ministarstva za zajednice i povratak, ministra Dalibora Jevtića i Srpske liste, politika kojom se data obećanja ispunjavaju, politika kojom se na praktičan način bori za opstanak Srba i ostalih nevećinkih naroda na Kosovu i politika koja se zasniva na pomoći svakoj srbskoj porodici ma u kom delu Kosova se ona nalazila.

”Ministarstvo za zajednice će nastaviti da pomaže ne samo na način izgradnje kuća već i na različite načine jer je naša vizija i misija bolji život našeg naroda na Kosovu. Onima kojima je naša pomoć potrebna, pomagaćemo”, naglasio je Stojčetović

Predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije i UNHCR-a su se zahvalili Ministarstvu i ministru Jevtiću,na trudu koji za dobrobit svog naroda ulaže.

Inače, projektom ”PRK5/RRK5” za ovu godinu će se izgraditi veći broj kuća od planiranog.

logo kosovo 
Republika Kosovo
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg Majka Tereza
Kosovo Polje
038 552 045