PRVI SAVETNIK

Igor Savić

 

 

  igor savic 
emailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.       phone1 038/200 16 502
  facebook1            
 

Igor Savić je diplomu osnovnih akademskih studija i akademsko zvanje diplomirani menadžer stekao na Fakultetu za poslovno industrijski menadžmet Univeriziteta "Union Nikola Tesla" u Beogradu na kome nastavlja sa postdiplomskim studijama iz oblasti industrijskog menadžmenta.

Radno iskustvo na Kosovu započinje radeći za misiju OEBS-a davne 2001. godine. 2004. godine završava novinarsku školu u Beogradu  i nakon toga počinje da radi kao novinar za više regionalnih i lokalnih TV i radio stanica. Takođe, dugogodišnji je radnik civilnog sektora u kome preko lokalnog NVO-a u Štrpcu sprovodi na desetine projekata na polju zaštite ljudskih prava kao i rada sa marginalizovanim grupama ( osobama sa invaliditetom, mladima, ženama itd.).

Rad u Ministarstvu za zajednice i povratak započinje  avgusta 2016. godine na poziciji šefa kabineta, a od februara 2020. godine kao prvi savetnik ministra.

Rođen je 20. marta 1975. godine u Uroševcu u kome je živeo do 1999. godine. Trenutno je nastanjen u Štrpcu, u braku sa Snežanom ima sinove Filipa i Nemanju. Maternji jezik je srpski, a služi se  engleskim i albanskim jezikom.

   

 

 

 

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502