Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: četvrtak, 03 decembar 2020

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST POVODOM OBELEŽAVANjA MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

 

Priština, 3. decembar 2020. godine

„Potpuno i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom u svim sferama društvenog života mora biti naš imperativ jer poštovanje osnovnih ljudskih prava, dostojanstva i vrednosti svake osobe su univerzalna načela i obaveze“, izjavio je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Ministar Jevtić je tim povodom pozvao javnost na međusobno razumevanje i jačanje svesti o toleranciji, pomoći i zaštiti prava osoba sa invaliditetom. Potrebno je da se svi više angažujemo da osobama sa invaliditetom omogućimo da na ravnopravnoj osnovi imaju pristup sredini, informacijama, obrazovanju, zapošljavanju i društvenoj zaštiti. U tom pogledu osobe sa invaliditetom i njihove organizacije i udruženja koja rade na njihovoj održivoj integraciji u društvo uvek mogu računati na podršku Ministarstva za zajednice i povratak.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila rezoluciju koja predviđa jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu osoba sa invaliditetom.

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502