Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: utorak, 08 decembar 2020

NAPAD NOŽEM NA POVRATNIKA U SELU DUBRAVA KOD ISTOKA


Priština, 8. decembar 2020.

U selu Dubrava u opštini Istok juče oko 17:00 časova je nepoznato lice izvršilo provalu u kući Radoja Pumpalovića, povratnika u ovom selu. Provalnik je nožem nasrnuo na Pumpalovića i od njega tražio novac. Uvidevši da napadnuti Radoje nema novca, provalnik je nakon kraće prepirke ukrao mobilni telefon i nestao u nepoznatom pravcu. Nakon napada, Pumpalović je obavestio svoje komšije rođake i policiju, koja je od njega u Policijskoj stanici uzela izjavu i pokrenula istragu.
Prilikom današnjeg obilaska porodice Pumpalović, predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak nisu zatekli nikog kod kuće, a po rečima komšija Radoje je rano jutros napustio selo i otišao u Beograd kod svoje dece.
Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, podsetio je danas javnost da svaki bezbednosni incident usmeren prema povratnicima i njihovoj imovini mora biti tretiran sa posebnom pažnjom i razrešen u najkraćem roku od strane nadležnih organa. „Povratnici predstavljaju najranjiviju grupu stanovnika kojima je potrebna institucionalana zaštita zbog učestalih napada na njih“, izjavio je ministar Jevtić.
Radoje Pumpalović u selu Dubrava kod Istoka živi sa svojom suprugom Desankom, koja u momentu napada nije bila kod kuće. Ovo nije prvi napad ove godine na Pumpaloviće i njihovu imovinu u selu Dubrava kod Istoka.

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502