Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: sreda, 09 decembar 2020

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST POVODOM SASTANKA MINISTRA DALIBORA JEVTIĆA I NOVOG KOMANDANTA KFOR-A


Priština, 9. decembar 2020. godine
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, sastao se danas sa novim komandantom KFOR-a, general-majorom Frankom Federičijem i tom prilikom s njim razgovarao o opštoj bezbednosnoj situacija na Kosovu, sa posebnim osvrtom na incidente koji su se dešavali u povratničkim sredinama.
Jevtić i Federiči su tokom sastanka naglasili da je preduslov napretka svakog društva, pa i kosovskog miran život svih zajednice. ”To je ono za šta se konstantno zalažemo i na tome treba svakodnevno raditi”, rekao je ministar Jevtić.
Tokom susreta razgovarano je i o političkoj situaciji na Kosovu, kao i o pandemiji Kovida-19 i neophodnosti poštovanja svih preporučenih mera, kako bi se situacija stabilizovala.
Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici general-major Franko Federiči je ministru Jevtiću kazao da je KFOR uvek tu da pomogne ukoliko postoji potreba za tim.
Inače, ovo je prvi susret ministra Dalibora Jevtića i general-majora Franka Federičija, od njegovog stupanja na dužnost komandanta KFOR-a.

repan11b l

Објављено у Vesti

Saopštenje za javnost povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije


Priština, 9. decembar 2020.godine
„Korupcija je glavna prepreka na putu svakog razvoja i uspostavljanja uređenih i efikasnih institucija, a za to je neophodna i podrška samih građana jer borba protiv korupcije je obaveza svih“, izjavio je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, povodom obeležavanja 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.
Ministar Jevtić je istakao da je efikasna borba protiv korupcije i njeno potpuno iskorenjivanje moguće jedino ukoliko oni koji prijavljuju korupciju uživaju punu zaštitu i sigurnost i zato je institucija kojom rukovodi preduzela konkretne korake u vezi sa tim.
Naime, u Ministarstvu za zajednice i povratak je uspešno instalirana posebna telefonska linija za prijavu korupcije. Pozivom na broj 0800 01 800, svi građani, svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 časova, mogu poptuno besplatno i anonimno da prijave korupciju u vezi sa radom Ministarstva za zajednice i povratak.
Svaka prijava korupcije pozivom na 0800 01 800 se automatski snima, a Policija Kosova i nadležni pravosudni organi i tužilaštvo će u skladu sa zakonom preduzimati istražne i procesne radnje na osnovu prijava. U slučaju zlonamernih, lažnih i neosnovanih prijava, osobe mogu snositi posledice u skladu sa zakonom.
Ministar Jevtić, na čiju je inicijativu instalirana telefonska linija za prijavu korupcije, istakao je da je ova ideja u skladu sa sveobuhvatnom politikom Ministarstva za zajednice i povatak da uspostavi organizovani sistem za efikasnu prijavu i borbu protiv korupcije.
„Aktivno učešće medija i organizacija civilnog društva je neophodno u borbi protiv korupcije, a naš primarni cilj mora biti društvo bez korupcije jer jedino tako poverenje između građana i institucija neće biti ni u kom slučaju upitno“, zaključio je Jevtić.
Ministarstvo za zajednice i povratak je telefonsku liniju za prijavu korupcije instaliralo u saradnji sa Regulatornim autoritetom za elektronske i poštanske komunikacije i Telekomom Kosova.

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502