Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: nedelja, 12 april 2020

U okviru projekta PRK5, podeljeno 50 paketa pomoći Romima, Aškalijama i Egipćanima


Priština,

U okviru projekta "Povratak i reintegracija na Kosovu, peta faza (PRK5)", koji dugi niz godina Ministarstvo za zajednice i povratak sprovodi zajedno sa Kancelarijom Evropske unije na Kosovu, a u partnerstvu sa  Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), početkom aprila  2020.godine podeljeni su prehrambeno higjenski paketi pomoći za 50 najugroženijih povratničkih porodica od kojih je direktnu korist imalo 285 korisnika uglavnom iz romske, aškalijske i egipćanske zajednice.

Kao neposredan odgovor na izbijanje KOVID 19, preduzeti su koraci da se asistira najugroženijim korisnicima u koordinaciji sa kancelarijom EU na Kosovu i MZP-om, te je  započeta isporuka paketa akcijom ,,Dodatna pomoć".

Korisnicima su prilikom podele paketa pomoćidostavljeni i letci Svetske zdravstvene organizacije na albanskom, srpskom i romskom jeziku o merama prevencije protiv KOVID-a 19.

Takođe izvršena je procena  korisnika prethodnih faza programa EU RRK gde je identifikovano još 203 ugroženih porodica kojima je potrebna hitna pomoć. Za te porodice isporuka paketa  ,,Dodatna pomoć”, biće obavljena do kraja aprila 2020. godine.

 

 

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502