Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: subota, 18 april 2020

AKCIJOM „DA POBEDI ŽIVOT“ DO UGROŽENIH NA SEVERU KOSOVA


Priština, 18. april 2020. godine

U momentu kada broj inficiranih virusom Kovid-19 ubrzano raste, Ministarstvo za zajednice i povratak sprovodi drugu fazu akcije pod sloganom „DA POBEDI ŽIVOT“ na severu Kosova. U te svrhe je ministarstvo obezbedilo 10,9 tona osnovnih životnih namirnica i 7.500 komada sredstava za ličnu higijenu za opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Druga faza akcije „DA POBEDI ŽIVOT“ sprovodi se u saradnji sa opštinskim rukovodstvom kako bi u vreme pandemije bilo pomognuto 300 porodica, koje su opštine odabrale na osnovu kriterijuma koje je propisalo ministarstvo. Korisnici ove pomoći su najugroženiji povratnici i raseljena lica koja žive u kolektivnim centrima, starije osobe u izolaciji, samohrani roditelji, višečlane porodice, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i porodice iz nevećinskih zajednica iz ovih opština, među kojima su Bošnjaci, Albanci, Romi, Goranci i Turci.

Formalna primopredaja 300 prehrambenih uz 300 higijenskih paketa je obavljena na severu Kosova od strane ministra Dalibora Jevtića, a u prisustvu gradonačelnika  ovih opština. Sve četiri opštine već sprovode dogovorenu raspodelu paketa od kojih će direktnu korist imati 1.068 lica u ove četiri opštine.  

“Uveren sam da će ovaj vid pomoći bar malo olakšati život najugroženijima koji ne mogu iz svojih kuća u trenutku kada se zbog pandemije čitave opštine nalaze u karantinu. U nadi da ćemo i mnoge obradovati za predstojeći najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, odlučni smo da akciju „DA POBEDI ŽIVOT“ nastavimo “, izjavio je ministar Dalibor Jevtić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, je u ime gradonačelnika četiri opštine nakon obavljene primopredaje zahvalio ministru Jevtiću na, kako je istakao, „prekopotrebnoj pomoći opštinama na severu u vreme Kovid-19 pandemije“.

Humanost se najviše pamti u teškim vremenima koje upravo sada svi proživljavamo. Radost, nada i ohrabrenje svih onih do kojih je ova pomoć stigla u prvoj fazi akcije „DA POBEDI ŽIVOT“ su podstrek se na ovaj način i ujedinjeni borimo protiv ove pošasti. Zato ovu akciju nastavljamo dalje u svojoj odlučnosti da i drugima pomognemo.


DA POBEDI ŽIVOT!

#DaPobediŽivot

Објављено у Vesti
subota, 18 april 2020 11:44

asistenti ministra

LIČNI ASISTENT

6

ADMINISTRATIVNI ASISTENT

5

ASISTENT ZA MEDIJE

2
Објављено у Ostalo
subota, 18 april 2020 11:41

organogram kabinet

dijagram kabinet

 

Објављено у Ostalo
subota, 18 april 2020 11:39

organogram administracija

dijagram administracija l

 

Објављено у Ostalo
subota, 18 april 2020 11:38

o ministarstvu

Објављено у Ostalo
subota, 18 april 2020 11:37

Marko Stanojević

 

 

 

 

 

 

 

SAVETNIK ZA INTEGRACIJU POVRATNIKA

Marko Stanojević

 

 

  marko stanojevic 
emailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.       phone1 038/200 16 502
instagram  facebook1            
 

Marko Stanojević diplomu diplomiranog sociologa stekao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Dalje školovanje nastavlja na master akademskim studijama Filozofskog fakulteta  Univerziteta u Prištini i završava ih sa ocenom 9,67. 2016. godine upisuje doktorske studije koje su i dalje u toku.

2011. godine završava srednju školu ETŠ "Jovan Cvijić" u Štrpcu kao najbolji đak generacije gde iste godine biva nagrađen od strane Kraljevskog doma Karađorđevića. Autor je i koautor nekoliko naučnih radova iz oblasti sociologije.

Svoje radno iskustvo započinje kao profesor u srednjoj školi u Beogradu 2018. godine.           

Svoj rad u ministarstvu za zajednice i povratak započinje marta 2020. godine imenovanjem na poziciju savetnika za inegraciju povratnika.

Rođen je 04.03.1992. godine u Prištini, neoženjen,  govori srpski i engleski jezik a poseduje i osnovno znanje albanskog jezika.

 

 

Објављено у Ostalo
subota, 18 april 2020 11:35

Dragana Kevkić

 

 

 

 

 

 

 

SAVETNIK - ŠEF PROTOKOLA

  Dragana Kevkić

 

 

  dragana kevkic1 Copy
emailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.       phone1 038/200 16 502
instagram  facebook1  twitter6  LinkedIn15        
 

Dragana Kevkić diplomu osnovnih akademskih studija stekla je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Prištini, na smeru Finansije, bankarstvo i osiguranje. Master studije, u okviru Poslovne ekonomije, nastavila je na istom fakultetu na Univerzitetu u Prištini.

Unapređenje svojih veština postiže učešćem u programu Nacionalnog demokratskog instituta (National Democratic Institute – NDI) "Ženska politička akademija i škole novih medija - Women Political Academy i New Media School".

Svoje radno iskustvo započinje već tokom studija u oblasti turizma u  Hotelu „Grand & Spa“ na Kopaoniku u periodu od 2013. do 2014. godine. U periodu od septembra 2018. pa do januara 2020. radila je u „Raiffeisen Bank Kosova“ na poziciji agenta direktne prodaje "Direct Sales Agent".

Marta 2020. godine imenovana je na funkciju savetnika ministra – šefa protokola.

Rođena u Prištini 31. januara 1992. godine, živi u Štrpcu, neudata, svoje slobodno vreme provodi u čitanju knjiga i bavljenju sportom. Srpski jezik (maternji), a služi se engleskim i ruskim jezikom.

 

 

 
Објављено у Ostalo
subota, 18 april 2020 11:34

Igor Savić

 

 

 

 

 

 

PRVI SAVETNIK

Igor Savić

 

 

  igor savic 
emailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.       phone1 038/200 16 502
  facebook1            
 

Igor Savić je diplomu osnovnih akademskih studija i akademsko zvanje diplomirani menadžer stekao na Fakultetu za poslovno industrijski menadžmet Univeriziteta "Union Nikola Tesla" u Beogradu na kome nastavlja sa postdiplomskim studijama iz oblasti industrijskog menadžmenta.

Radno iskustvo na Kosovu započinje radeći za misiju OEBS-a davne 2001. godine. 2004. godine završava novinarsku školu u Beogradu  i nakon toga počinje da radi kao novinar za više regionalnih i lokalnih TV i radio stanica. Takođe, dugogodišnji je radnik civilnog sektora u kome preko lokalnog NVO-a u Štrpcu sprovodi na desetine projekata na polju zaštite ljudskih prava kao i rada sa marginalizovanim grupama ( osobama sa invaliditetom, mladima, ženama itd.).

Rad u Ministarstvu za zajednice i povratak započinje  avgusta 2016. godine na poziciji šefa kabineta, a od februara 2020. godine kao prvi savetnik ministra.

Rođen je 20. marta 1975. godine u Uroševcu u kome je živeo do 1999. godine. Trenutno je nastanjen u Štrpcu, u braku sa Snežanom ima sinove Filipa i Nemanju. Maternji jezik je srpski, a služi se  engleskim i albanskim jezikom.

   

 

 

 

Објављено у Ostalo
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502