Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: utorak, 09 jun 2020

KFOR, Policija Kosova i Ministarstvo za zajednice i povratak razgovarali o bezbednosti zajednica i izgradnji poverenja


Priština, 09. jun 2020. godine

U cilju povećanja sigurnosti nevećinskih zajednica na Kosovu, naročito u povratničkim sredinama, zvaničnici Ministarsta za zajednice i povratak održali su sastanak sa predstavnicima Policije Kosova i KFOR-a.

Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak upoznali su prisutne učesnike o učestalim incidentima o kojima su građani obaveštavali ministarstvo i istakli da je u pogledu stvaranja bezbednog okruženja na Kosovu uloga Policije Kosova ključna. Učesnici su se saglasili da će izgranja poverenja između nevećinskih zajednica i institucija zaduženih za očuvanje javnog reda i mira na Kosovu biti jedan od glavnih zajedničkih ciljeva u narednom periodu.

Predstavanici Policije Kosova su istakli činjenicu da sa posebnom pažnjom tretiraju sve bezbednosne incidente, a posebno one koji pogađaju nevećinske zajednice na Kosovu. Učesnici sastanka su iskoristili priliku da razmotre inicijative koje bi mogle uticati na smanjenje stope kriminaliteta u povratničkim sredinama i nevećinskim zajednicama i doprineti daljoj izgradnji poverenja između nevećinskih zajednica i Policije Kosova.

Učesnici su se saglasili da nastave saradnju i koordinaciju aktivnosti u cilju efikasne zaštite nevećinskih zajednica i dalje izgradnje poverenja u organe reda i mira na Kosovu.

repan11b l

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502