Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: petak, 28 avgust 2020
petak, 28 avgust 2020 19:27

Otvoren omladinski centar u Gračanici

Otvoren omladinski centar u Gračanici


Sve do nedavno omladina iz Gračanice nije imala mesto okupljanja kreativnih ljudi, gde bi se razvijale omladinske politike i afirmisale pozitivne inicijative u cilju unapređenja života omladine i pripadinka svih zajednica. Zato je Ministarstvo za zajednice i povratak u saradnji sa lokalnim vlastima Gračanice podržalo ideju o izgradnji Omladinskog centra,  koji je danas svečano otvoren. Svečano puštanje u rad Omladinskog centra je obavljeno u prisustvu Dalibora Jevtića, ministra za zajednice i povratak, Gorana Rakića ministra lokalne samouprave, Srđana Popovića, gradonačelnika Gračanice i predstavnika omladinskih organizacija Gračanice.

"Ovaj projekat je primer onoga što treba da bude zalog za budućnost zbog toga što su mladi temelj našeg društva. Ovo je mala stvar u odnosu na ono što mi kao politički predstavnici Srba imamo obavezu da radimo kako bi se život svih naših sugrađana, bilo gde da žive na prostoru Kosova, iz dana u dan poboljšavao", istakao je ministar Dalibor Jevtić na otvaranju Omladinskog centra u Gračanici.

Omladinski centar u Gračanici se nalazi u centru Gračanice, prekoputa zgrade Opštine. Otvaranje Omladinskog centra predstavlja iskorak i pozitivan pomak u pogledu kvaliteta života omladine, povratnika i pripadnika svih zajednica
Ukupna vrednost projekta je 47.485 evra. Ministarstvo za zajednice i povratak u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije na Kosovu je u realizaciji projekta učestvovalo sa 31,208 evra, dok je doprinos opštine bio 16,276 evra.

 

repan11b l

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502