Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: četvrtak, 15 oktobar 2020
četvrtak, 15 oktobar 2020 12:00

JOŠ SEDAM KUĆA SPREMNO ZA USELJENJE

Објављено у Galerija slika
četvrtak, 15 oktobar 2020 11:49

JOŠ SEDAM KUĆA SPREMNO ZA USELjENjE

JOŠ SEDAM KUĆA SPREMNO ZA USELjENjE


Priština, 15. oktobar 2020. godine
Još ukupno sedam kuća u opštinama Obilić i Gračanica spremno je za useljenje interno raseljenih i povratničkih porodica, kojima su stambene jedinice namenjene. Za kuće koje su izgrađene dvema porodicama u opštini Obilić i za pet porodica u opštini Gračanica je izvršen tehnički prijem. Članovi porodica kojima su kuće izgrađene, ističu da nove kuće za njih znače sigurnost i uverenje da je bolje vreme pred njima jer sve što je pre mnogo vremena obećano konačno je i ostvareno.
Bračnom paru Đorđević sa malim detetom ovime je pružena šansa da po povratku na Kosovo gradi sigurniju budućnost. Neki od njih su godinama unazad živeli u starim i oronulim kućama, sa više članova u samo jednoj prostoriji. Pored beskrajne zahvalnosti Đorđevići ističu da sada mogu da planiraju i proširenje svoje porodice. Zahvalnost nije izostala i od ostalih porodica kojima su kuće sagrađene, koji napominju da Ministarstvo za zajednice i povratak i ministar Dalibor Jevtić lično dosta pomažu raseljenima i trude se da obezbede pristojne uslove za život. Porodice kojima su izgrađene kuće će dobiti i podsticajna sredstva u cilju samozapošljavanja i ostvarivanja sopstvenih prihoda za život.
”Svaka uspešno završena priča je dopunski motiv za mene lično i za instituciju koju vodim da se snažnije borimo da ovako zadovoljnih porodica bude što više. Na tom zadatku imamo ogromnu podršku Kancelarije Evropske unije na Kosovu i na tome sam im veoma zahvalan. Porodicama za čije je kuće izvršen tehnički prijem, želim svu sreću u novim domovima”, kaže ministar Dalibor Jevtić.
Današnjem tehničkom prijemu kuća, pored zvaničnika Ministarstva za zajednice i povratak, prisustvovali su i zvaničnici opštinskih vlasti i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja je partner u realizaciji pete faze projekta ”Povratak i reintegracija na Kosovu” u sklopu kojeg su pomenute kuće izgrađene.

repan11b l

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502