Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: četvrtak, 08 oktobar 2020

NASTAVLjENO SA OPREMANjEM NOVOIZGRAĐENIH KUĆA ZA POVRATNIKE


Priština, 08. okotobar 2020. godine


Ministarstvo za zajednice i povratak je nakon završetka izgradnje kuća, prethodnih dana uspešno isporučilo kućne aparate, belu tehniku i nameštaj za 14 porodica povratnika i raseljenih Srba, Roma i Aškalija iz opštine Gračanice, Kosovo Polje i Prizren. Dve romske, jedna aškalijska i 11 srpskih porodica sa ukupno 66 svojih članova su zahvaljujući ovoj vrsti pomoći ministarstva u mogućnosti da nastave život u novim i opremljenim kućama.
Povratnici i raseljeni iz Gušterice, Gračanice, Bogoševca, Novaka (Prizren) i Kosova Polja su istakli svoje veliko zadovoljstvo i zahvalnost za, kako kažu, „kompletno opremanje svojih novih kuća koje u njihovoj sopstvenoj režiji ni u kom slučaju ne bi bilo moguće“. Kažu da je ovo pravi primer kako treba brinuti o onima koji imaju iskrenu želju da se na Kosovu vrate i žive ali ne mogu to sami da obezbede.
„Ministarstvo za zajednice i povratak se grčevito bori da u teškim društvenim, političkim i ekonomskim prilikama ne dođe do zastoja u povratku raseljenih ali i pružanju podrške onima koji na Kosovu vide svoju budućnost“, ističe ministar Dalibor Jevtić.
Izgradnja i opremanje 14 kuća za raseljene i povratnike u opštini Gračanica, Kosovo Polje i Prizren sprovevedeno je u sklopu pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu”, koju finansira Kancelarija Evropske unije i Ministarstva za zajednice i povratak u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Od početka godine je na isti način ministarstvo preko ovog programa pomoglo 75 porodica.

repan11b l

 

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502