Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: petak, 11 septembar 2020
petak, 11 septembar 2020 08:39

NAMEŠTAJ I BELA TEHNIKA ZA POVRATNIKE

NAMEŠTAJ I BELA TEHNIKA ZA POVRATNIKE

Priština, 11. septembar 2020 godina.


Usled loše ekonomske situacije i nezaposlenosti, raseljeni i povratnici na Kosovo često nisu u mogućnosti da opreme kuće koje je za njihove potrebe izgradilo Ministarstvo za zajednice i povratak. Stoga u pojedinim slučajevima, da bi omogućilo povratak, integraciju i momentalno useljenje porodica, Ministarstvo za zajednice i povratak pruža dopunsku podršku povratnicima.
Tako su juče i danas uručeni nameštaj i neophodni kućni aparati za 12 povratničkih porodica kojima su kuće nedavno izgrađene u opštini Kosovo Polje, Štrpce i Istok. Od početka godine do sada je Ministarstvo za zajednce i povratak obezbedilo sličnu pomoć za 46 povratničkih porodica.
Kompletno opremanje povratničkih kuća nameštajem i belom tehnikom omogućuje jednake šanse i mogućnosti povratnicima da nastave svoj život u novim kućama i u uslovima dostojnim čoveka današnjice.
Izgradnja opremanje povratničkih kuća nameštajem i kućnim aparatima se sprovodi u okviru projekta „Povratak i reintegracija na Kosovu (EU RRK-5)“, koji finansira Kancelarija Evropske unije na Kosovu, sufinansira Ministarstvo za zajednice i povratak a sprovodi partnerska Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

repan11b l

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502