Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: utorak, 15 septembar 2020

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST MINISTRA DALIBORA JEVTIĆA POVODOM OBIJANjA PRAVOSLAVNE CRKVE U BABINOM MOSTU


Priština, 15 septembar 2020. godine
”Veoma sam uznemiren vešću da je Crkva Pokrova Presvete Bogorodice jutros obijena. Crkve i manastiri su svetinje kojima se ponosimo i upravo zato najoštrije osuđujem jutrošnji incidet”, kazao je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, povodom obijanja Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Babinom Mostu kod Obilića.
Saradnici ministra Jevtića su prilikom današnje posete na licu mesta zatekli policijsku ekipu na čelu sa komandirom i timom ferenzičara iz Prištine. Po navodima meštana ova crkva je do sada obijana u pet navrata, a sigurnosne kamere su ovoga puta zabeležile provalu dve neidentifikovane osobe.
”Oni koji pljačkaju ili na bilo koji drugi način oštećuju verske objekte, moraju znati da time čine ogromnu štetu svima koji se zalažu za multietništvo, toleranciju i suživot na Kosovu. Upravo na ovakvim primerima nadležne institucije moraju dokazati svoju efikasnost i pokazati da niko i nikada neće biti iznad zakona. Zato i ovoga puta pozivam nadležne da ovaj ovaj incident rasvetle i obezbede adekvatnu zaštitu svih verskih objekata na Kosovu”, istakao je ministar Jevtić.
U Babinom Mostu kod Obilića, sem ovog od početka godine desilo se još nekoliko bezbednosnih incidenata u kojima su meta napadača bili Srbi i njihova imovina.

repan11b l

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502