Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: četvrtak, 17 septembar 2020

Radovi na renoviranju kolektivnog centra ”Bergen” u Gračanici teku po planu


Priština, 17. septembar 2020. godine

U okviru druge faze projekta ”Podrška trajnim rešenjima za stanovike kolektivnih centara na Kosovu”, Ministarstvo za zajednice i povratak u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije, finansira renoviranje kolektivnog centra ”Bergen” u selu Ugljare u opštini Gračanica. U planu je renoviranje svih 24 stambenih jedinica u okviru pomenutog kolektivnog centra u kome trenutno u neadekvatnim uslovima živi 21 interno raseljena porodica. Tri preostale slobodne stambene jedinice će predstavnici lokalne uprave nakon renoviranja dodeliti socijalno najugroženijim porodicama.
Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak, gradonačelnik Gračanice, Srđan Popović i predstavnici Danskog saveta za izbeglice (DRC) kome je poveren projekat renoviranja kolektivnog centra, danas su obišli ”Bergen” i uverili se da radovi teku planiranom dinamikom.
Uz zahvalnost Ministarstvu za zajednice i povratak, Evropskoj uniji i Danskom savetu za izbeglice na vrednom projektu, gradonačelnik Popović je kazao da su loši uslovi za život bili jedan od najvećih problema za stanare ovog naselja ali i predstavnike lokalne uprave.
Završetak radova i povratak porodica u kompletno opremljene stanove planiran je za polovinu decembra meseca ove godine.

repan11b l

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502