Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: utorak, 29 septembar 2020

Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Kašica u opštini Istok dobili uličnu rasvetu


Priština, 29. septembar 2020. godine

U cilju stvaranja boljih uslova za život u selima Osojane, Dragoljevac, Dobruša i Kašica u opštini Istok, realizovan je projekat ulične rasvete. Projekat je realizovan u sklopu pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu” od strane Ministarstva za zajednice i povratak i Kancelarije Evropske unije na Kosovu. Korist od realizacije imaju meštani navedenih sela iz srpske, albanske, romske, bošnjačke i egipćanske zajednice.
U ovim selima proces povratka nije završen i zato je projekat javne rasvete od velike važnosti za sve meštane jer obezbeđuje normalne uslove za život i rad. Očekuje se da javna rasveta u povratničkim sredinama značajno unapredi bezbednost i sigurnost svih meštana pomenutih sela u večernjim časovima.
Miloš Stanković, savetnik ministra za povratak je prisustvoao tehničkom prijemu projekta i tom prilikom pred okupljenim meštanima ponovio da će bolji život povratnika uvek biti glavni prioritet Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića lično.
Dužina ulične rasvete u selu Osojane je 1500, Dobruši oko 200, Dragoljevcu 1200 metara, dok je u selu Kašica montirano 30 led lampi. Ralizacija projekta javne rasvete je uspešno završena u roku od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

repan11b l

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502