ŠEF KABINETA

  Nenad Talić

 

 

  nenad talic 
emailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.       phone1 038/200 16 501
instagram  facebook1  twitter6  LinkedIn15              
 

Nenad Talić je diplomu osnovnih akademskih studija stekao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini. Školovanje je nastavio na master akademskim studijama na Univerzitetu "Union – Nikola Tesla“ u Beogradu gde je stekao zvanje master pravnika iz oblasti Međunarodnog poslovnog prava.

Višegodišnje radno iskustvo je sticao radeći na Kosovu od 1997. godine sa različitim međunarodnim i lokalnim organizacijama, centralnim i lokalnim institucijama na izgradnji zakonodavnog okvira u oblasti lokalne uprave, zaštiti ljudskih prava, razvoja demokratije i vladavine prava. U periodu od 2005. do 2018. godine učestvovao je u pripremi, izradi i sprovođenju brojnih podzakonskih akata, strateških dokumenata i razvojnih projekata na lokalnom nivou uprave. Koautor je nekoliko publikacija i priručnika o efikasnoj upravi. Dobitnik je nekoliko priznanja za svoj rad.

Pre imenovanja na funkciju višeg političkog savetnika i šefa kabineta u Ministarstvu za zajednice i povratak obavljao je dužnost zamenika ministra pravde u Vladi Kosova. Rođen je 24. decembra 1975. godine u Prištini. U braku sa Marinom ima sinove Lazara i Danila.

Tečno govori srpski, albanski i engleski jezik, a služi se i ruskim jezikom.

 

 

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502