Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: petak, 21 februar 2020

SAOPŠTENjA: Ministar Jevtića sa ambasadorom Švajcarske i šefom UNHCR-a

Priština, 21. februar 2020. godine

 

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, sastao se danas sa ambasadorom Švajcarske na Kosovu Žan Huber Lebetom (Jean Huber Lebet) i sa njim razgovarao o planovima ministarstva da doprinese daljem unapređenju života svih građana.

”Srpska zajednica i Ministarstvo za zajednice i povratak će dati svoj puni doprinos nastavku saradnje sa partnerima u smislu započetih procesa koji doprinose poboljšanju života svih građana”, rekao je Jevtić.

Ministar je kazao da je Švajcarska posvećena poštovanju ljudskih prava i da ima puno dobrih primera iz ove zemlje na koji način treba da funkcioniše jedan sistem.

Na sastanku je rečeno da je nužno ukloniti sve prepreke koje stoje na putu nastavka dijaloga između Beograda i Prištine jer je to u interesu kako nevećinskih tako i većinske zajednice na Kosovu.

Ministar Jevtić se pre sastanka sa švajcarskim ambasadorom Lebetom susreo i sa šefom misije UNHCR na Kosovu, Erolom Ardukom (Erol Arduc)i tom prilikom s njim razgovarao o nastavku saradnje na projektima koji doprinose povratku raseljenih lica (RRK5/PRK5 i Skopski proces), većem uključivanju žena i omladine, kao i poboljšanju života socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502