Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: petak, 17 april 2020
petak, 17 april 2020 22:17

SAOPŠTENjE: Srećan Vaskrs!

SAOPŠTENjE: Srećan Vaskrs!


Priština, 18. april 2020. godine

“Teška vremena u kojima dočekujemo Vaskrs ne smeju u nama pokolebati veru i nadu u bolje sutra. Zato neka u svima nama dobro pobedi zlo, neka nada pobedi strah, a ljubav mržnju. Da raspeti čovek današnjice vaskrsne i da život pobedi”, poručio je ministar za zajednice i povrtak Dalibor Jevtić, čestitajući  sveštenstvu Srpske Pravoslavne Crkve i vernicima najradosniji hrišćanski praznik.
Ministar Jevtić je poželeo da Vaskrs, kao simbol univerzalnih vrednosti, svima bude izvor nade i putokaz u budućnost ispunjenu tolerancijom i razumevanjem.

„Zato se danas sećamo povratnika i svih onih koji su mimo svoje volje daleko od svog zavičaja i poručujemo da i oni obnove veru i duhovni mir kako bi u radosti proveli Vaskršnje praznike“, istakao je ministar Jevtić.

Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!

Објављено у Vesti
petak, 17 april 2020 19:10

Dopremljeni lekovi za Istok i Klinu

Krizna vremena koje svi proživljavamo, zahtevaju od svih nas da budemo ujedinjei i solidarni. Zahvaljujući adekvatnoj saradnji sa resornim ministarstvima i drugim institucijama na centralnom nivou vlasti na Kosovu, opštinskim kancelarijama za povratak i zajednice na lokalu i domovima zdravlja koji rade u sistemu Republike Srbije, Ministarstvo za zajednice i povratak je omogućilo dopremanje besplatnih lekova i insulina hroničnim bolesnicima koji su zdravstveni osiguranici Republike Srbije, a žive na Kosovu gde ove lekove ne mogu besplatno da dobiju.

Na ovaj način se kristalno jasno pokazao značaj saradnje Prištine i Beograda, jer je Domu zdravlja i Istok omogućen nesmetan rad, a povratnicima i korisnicima lekova koji im kako kažu "život znače", pružena prilika da nastave sa veoma važnim terapijama.

Prilog TV HERC:

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502