Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: utorak, 31 mart 2020

U vremenu kada se čovečanstvo suočava sa mnogobrojnim opasnostima počev od klimatskih promena, preko ekonomske, rasne etničke i rodne nejednakosti, do izbijanja do sada svetu nepoznate bolesti, lideri širom sveta, među njima i ministar u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, potpisali su Deklaraciju o principijalnom rukovođenju u vremenu poremećaja. Deklaracija poziva na zajedničko suprostavljanje izazovima koje preokupiraju svet putem međunarodne saradnje na svim poljima, primenom etičkih standarda i univerzalnih vrednosti, bez bilo kakvih podela u društvu. Tekst cele deklaracije možete pročitati ovde.

Ovo su samo neke od tema međunarodne konferencije „Horasis – susret zajednice svetskih lidera“, koja je trebalo da bude održana pod pokroviteljstvom Vlade Portugala sa liderima iz čitavog sveta, među kojima je ministar Jevtić bio jedan od govornika.

Konferencija je otkazana zbog svetske pandemije korona virusa ali su pozvani učesnici organizatoru poslali poruke zahvalnosti ovakvoj inicijativi putem video linka. Ministar Jevtić je tim povodom uputio sledeću poruku:  
„U ovim turbulentnim vremenima koje pogađaju ljude širom sveta, potrebno je da se ujedinimo i pomažemo jedni drugima kako bi se osećali društveno povezanim. Lično veoma cenim inicijativu da okupite relevantne faktore koji podstiču pozitivne promene u svetu.“

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502