Ministarstvo za zajednice i povratak - Чланци поређани по датуму: utorak, 14 jul 2020

ČESTITKA POVODOM NACIONALNOG PRAZNIKA REPUBLIKE FRANCUSKE


Priština, 14. jul 2020.godine

Danas se sa ponosom sećamo francuske revolucije iz 1789. godine kada je slobodarski francuski narod ukinuo apsolutističku monarhiju, nejednakost među ljudima i uspostavio jedinstvo nacije i pravnu državu. Na ovim principima zasnivaju se mnogobrojna društva i građanske države koje i danas predstavljaju simbol demokratije i demokratskog društva kome svi težimo.

Čestitam nacionalni praznik Republike Francuske svim Francuzima uz poruku da Dan Republike Francuske proslavljaju i svi drugi narodi koji su vođeni idejama  ravnopravnosti, jednakosti i jednakih šansi za sve.

„Na primeru Francuske s kraja XVIII stoleća i danas možemo uvideti da se ugodan život i sreća jedne zajednice ne može graditi na nesreći i potlačenosti drugih, i zato svi građani moraju imati jednaka prava i iste mogućnosti bez obzira na naciju, veru, boju kože ili jezik kojim govore“, istakao je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić.

Vođeni upravo tim principima, Ministarstvo za zajednice i povratak nastoji da omogući povratak i integraciju raseljenih ali i dobar tretman i ugodno okruženje svim zajednicama koje žive na Kosovu.

Објављено у Vesti
logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502