DIREKTOR ODELjENjA ZA PRAVNA PITANjA

Nuhi Osmani

 

 

  Nuhi Osmani 
emailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.       phone1 038/200 16 520
              
 

Nuhi Osmani je diplomirani pravnik koji je završio magistraturu iz krivičnog prava i trenutno je u završnoj fazi doktorskih studija na Univerzitetu Flesburg u Nemačkoj. Tokom doktorskog studija nadgledao je nekoliko magistarskih radova na Flesburškom univerzitetu, učestvovao u nekoliko naučnih simpozijuma i uradio nekoliko naučnih publikacija.  

Svoje dugogodišnje radno iskustvo započinje 2005. godine u Opštinskom sudu u Srbici, a od 01. februara 2007. pa do 01. decembra 2010. godine radio je kao viši pravni službenik u Ministarstvu pravde.

Svoje angažovanje u Ministarstvu za zajednice i povratak započinje 01. oktobra 2010. godine na poziciji direktora pravnog odeljenja na kojoj se nalazi i dalje. Svoj rad u Ministarstvu za zajednice i povratak prekida na kratko avgusta meseca 2018. godine kada je na dva meseca postavljen za vršioca dužnosti generalnog sekretara Ministarstva za evropske integracije. Takođe je u dva mandata bio član Nacionalne komisije za izbeglice koju je imenovala Vlada Kosova.

Tokom perioda rada u Ministarstvu za zajednice i povratak učestvovao je u mnogim radnim grupama, timovima za izradu nacrta zakona, održao stotine stručnih obuka i bio učesnik na  studijskim posetama različitim institucijama u inostranstvu. Tokom ovih obuka, završio je i školu za evropske integracije, gde je za postignuti uspeh dobio stipendiju za studijsku posetu institucijama u EU.

 

 

logo kosovo 
Vlada Kosova
________________
Ministarstvo za zajednice i povratak
 

Trg majke Tereze
Kosovo Polje
038/200 16 502